La Cuina del XVIII

La cuina del XVIII, un segle ple de sotracs i grans canvis, ens endinsarem plegats pels canvis en la cuina, pels receptaris de l’època, per les receptes, dels humils, dels menestrals i pagesos, dels burgesos, de la industrialització i del naixement d’una nova classe social, els obrers i com s’alimentaven. També per la cuina en temps de carestia, ja sigui per males collites o per guerres, el  es podria anomenar el segle de la fam.

És el segle que van néixer grans noms de la cuina, que influenciaran i canviaran amb les seves aportacions la cuina, amb ells neix la gastronomia: Grimod de la Reyniere (1758-1837); Parmentier (1737-1813); Brillat-Savarin (1755-1826); Carême  (1784 1833); Appert (1749-1841).

Del nou costum d’anar a menjar fora, uns per necessitat i els altres per fer negocis i oci, descriurem fondes, cafès i xocolateries de l’època, com Can Culleretes inaugurada el 1786 o del Calaix de Sastre del Baró de Maldà (1746-1819).

Espero que tot plegat us agradi

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s