No pos la quantitat de la aigua perquè

No pos la quantitat de la aigua perquè hei ha diferents castes de arròs i un ha de menester més aigua que lo altre, i així va a coneguda del qui lo fa…

De la recepta Altre plat de arròs de altra manera
Del llibre Art de la Cuina, llibre cuina menorquina del s. XVIII de Fra Francesc Roger

M’agrada, l’explicació de perquè no posa quantitat d’aigua, és molt valuosa.
Ara que ho volem tot mesurat, pesat i temporitzat, i això no ajuda gens als que comencen a cuinar, seguint lectures de receptes. El resultat sempre depèn, per un costat dels ingredients: 1 pastanaga mai és igual a 1 altra pastanaga, conte més aigua, és més vella, és més prima….i per tant cuinen diferent; amb les coccions també és el mateix no es pot precisar, heu fet mai un arròs arran de mar i un muntanya amunt? No cuinen de la mateixa manera, la pressió atmosfèrica, la quantitat d’oxigen de l’aire i altres factors intervenen, per això cuinar s’ha d’aprendre fent i veien fer-ho, tastant i escoltant les olles!

La recepta aviat!!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s