El cafè Procope

PROCOPE

Obert al 1686 per Florentin Procopio és un dels més famosos cafès de París. Al XVIII va ser un cafè d’artistes, d’intel·lectuals i de polítics, a les seves taules s’hi podia trobar a  Voltaire (1694-1778) intel·lectual, filòsof, escriptor, les seves obres descriuen molt bé l’època, amb molta ironia i critica. Un altre tertulià fou Alembert (1717-1783) matemàtic, filòsof i enciclopedista juntament amb Diderot (1713-1784), els teniu a la imatge. Cap d’ells va arribar a la revolució francesa.  Procope va ser un dels centres actius d’abans i durant la revolució francesa.

El cafè Procope va posar de moda penjar les noticies, les més importants del dia, anar a llegir-les va ser una de les activitats favorites dels parisencs i les idees començaren a propagar-se. Un altre fita d’aquest segle, les dones van començar anar als cafès.

Això si, Montesquieu (1689-1755) va ser un detractor, a totes les èpoques en trobem, critica la gent que va al cafè ens ha deixat ben clara la seva opinió:

Si jo sigues el sobirà del país, tancaria els cafès, perquè qui els freqüenten s’escalfen el cap i fan cabòries, seria millor veure’ls emborratxar-se als cabarets. Allí es fan mal a ells mateixos, mentre que l’embriaguesa que els produeix els cafès, els fan perillosos per al futur del país.

I el Procope, encara es obert, teniu l’adreça a la imatge.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s