Bacallà d’una altra manera

bacalla

Del llibre Nuevo arte de cocina de J. Altamiras,1767.

Otro Abadejo diferente. Le pondràs à cocer: quando haya dado un hervor, espumalo, quitale aquella agua; tendràs pan tostado à remojo en agua, y vinagre, luego lo escorrerás, lo picaràs en mortero, con unos ajos, todas especias y un buen puñado de peregil; el aceyte, que llevara este Abadejo , ha de ser con ajos fritos; desatarás la salsa con agua fria; mezclalo todo sobre el Abadejo, lo pondràs, que dè un hervor, y lo sazonaràs de sal no conoceràn fi esta salsa es de avellanas, y es muy buena.

Com el faig:

  • 750 g bacallà
  • 1 cabeça d’alls
  • 10 brins de safrà
  • 1 llesca de pa torrat
  • 100 ml vinagre
  • especies (les més comunes d’aquell temps: pebre, safrà, gingebre, clau i nou moscada)
  • julivert

Bulliu el bacallà i aneu  escumant-lo, un cop cuit el coleu i el poseu en una altre cassola.

A part feu una picada amb el pa, prèviament remullat amb vinagre, els alls fregits, les especies i  força julivert, afegiu-hi una mica d’oli de fregir els alls i deixateu-la amb una mica d’aigua.

Poseu la picada sobre del bacallà  i el deixeu coure uns bulls. Rectifiqueu de sal.

A la foto

La recepta la vaig fer amb bacallà esqueixat i s’ha de vigilar bé, perquè de seguida queda eixut, recomano, i jo el faré així a partir d’ara, fer-ho amb el tall del morro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s