Un plat de gambes en panadera

Imagen1

Del llibre:  Art de la Cuina, llibre cuina menorquina del s. XVIII de Fra Francesc Roger

Per fer esto plat de gambes en panadera, se fa de esta manera: pendràs porros o cebes, juevert, ais, panses, i lo tallaràs molt petit; i, tallat que serà, lo couràs ab oli, sal i un poc de aigua. I, cuit que serà, li mesclaràs una lliura o dues de gambes, i deixa-lo bu­llir per espai de mig quart. I passat esto termini, lo trauràs de el foc, i trempa-lo bé de sal, oli, pebre bord, safrà i clavells. Posa-lo dins de un plat ab torrades de pa davall, i serva-lo calent.

La recepta tal com la faig

  • Sofregit de ceba i porro, nets i picats.
  • Un cop transparent, afegeixo panses picades, les deixo inflar 1 minut, afegeixo el julivert picat (a la recepta ho posa tot alhora).
  • Afegeixo aigua, just que la paella quedi un 3cm plena, salpebro i afegeixo un raig d’oli.
  • Poso les gambes i les deixo coure, 3 minuts, les giro i en dos minuts, tanco el foc i acaben de coure, el temps de cocció sempre depèn de la mida de les gambes.

Destaco d’aquesta recepta el temps de cocció, mig quart!  Les receptes antigues tenen moltes vegades els temps de cocció llargs, respecte el que fem ara,  les energies, estris i atuells han canviat!  I també , la senzillesa de realització amb l’excel·lent resultat, és el meu dinar d’avui i repetiré!!

i a la foto són llagostins, els tenia congelats, no els faig fer servir tots a la classe de pasta japonesa de dijous passat., me’n quedat un grapat més, seran per una altre delícia del XVIII.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s