El cafè i el té es posen de moda al XVII, al XVIII les cafeteries i les cases de te!

cafe

Verre d’eau et cafetière de J.B. Simeon Chardin (1699-1779)

El te va arribar a Europa a principis del segle XVII, a través dels ports holandesos. en un principi, va tenir molts detractors i oposició, se’l va considerar responsable de fer perdre alçada als homes i també els feia antipàtics, a les dones els feia perdre la bellesa, però tot i la controvèrsia el te es va introduir i es va popularitzar en molts països europeus, van començar a sorgir les cases de te. És un dels productes que va anar cap a Amèrica, el van portar els emigrants holandesos.

El te també està associat a grans lluites, pels seus aranzels, a Boston, al desembre de 1773, van boicotejar l’entrada del carregament de te i el van tirar al mar, aquest motí es coneix amb el nom de Boston tea party.

A la Xina el te està relacionat amb la guerra de l’opi, els anglesos van introduir aquesta droga com a venjança, al que van considerar preus abusius del te i davant la negació xinesa de intercanviar per teixits anglesos.

El Cafè també va arribar a principis del XVII, introduït pels mercaders venecians, però alguns la relacionava amb la beguda dels infidels i van intentar prohibir-lo. Va intervenir fins i tot el Papa Climent VIII, en tastar-lo, els va dir que deixessin estar tranquil·la la nova beguda, era un bon tonificant i alegrava l’esperit i tenia molt bon gust.

També es un del productes que va arribar a Amèrica, les plantacions de cafè van ser un  gran d’èxit comercial i començà l’esclavatge del poble africà.

Al 1700 hi havia més de dos mil cafès per Europa. El cafè Florian de Venècia va obrir les portes al 1720, encara podem anar-hi!

Un altre dia més!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s