Patates estufades

  • patates-estMartí i Oliver, Jaume; Receptari de cuina del segle XVIII

Secaràs petatas petites, y si són groses em feràs businets, después las pesaràs dins se pelle ab seïm fins que siguen ben dorades. També ey pasaràs per dins la pella un poch de grell teyat menut y un parell de cabeses senseres de ays. Tot axò eu aboqueràs dins una graxonere juntament en so such des seïm emba què eu auràs pesat, ey poseràs aygo fins que tàbique ses petates, fuyes de lloré, sobresada esflorade y un poch de vi blanch o vinagre y, si tens domàtiga, també eu deixaràs coure fins que siguen ben cuites.

Tal com la faig ara

per 4 persones

  • 750 g de patates
  • 100 g de cansalada
  • 2 cabeces d’alls
  • 3 fulles de llorer
  • 150 g de tomàquets
  • 100 g de sobrassada
  • 100 ml vi blanc o 50 ml de vinagre
  • Peleu i talleu a trossos les patates, daureu-les amb oli una mica, sense que acabin de coure.
  • Fregiu també la cansalada i les cabeces d’all una mica repelades. La recepta original les fregeix amb saïm, ara ho considerem poc saludable.
  • Poseu-ho tot junt en una cassola amb les fulles de llorer i el tomàquet tallat a trossos, afegiu-hi el vi blanc o el vinagre. Cobriu-ho d’aigua i deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts
  • Desprès aixafeu una mica la sobrassada, poseu-la per damunt les patates, deixeu-ho coure cinc minuts més o fins que la sobrassada comenci a desfer-se.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s