Il Cuoco Maceratese d’Antonio Nebbia, 1779

400px-Antonio_Nebbia

Retrat del cuiner  Antonio Nebbia, 1786

Un llibre de cuina de 1779 molt famòs a l’època, va tenir molt èxit, reeditat durant més d’un segle, fins a l’arribada de Artusi (1820 – 1911) L’altre gran cuiner italià, del XIX, conegut per la seva obra: La scienza in cucina e l’arte di mangiare bene (La ciència de la cuina i l’art del bé menjar) amb més de 800 receptes de cuina, editat en 1894. És considerat el pare de la cuina italiana moderna.

El llibre de Nebbia, il Cuoco Macerateseés, és molt didactic, ensenya a cuinar a futurs cuiners i cuineres de les cases benestants, ja no utilitza gaire les espècies. És un llibre que en el seu moment va ser molt modern i renovador de l’ofici.

Te la recepta de arròs amb salsa de tomàquet, a part dels llibres editats aquí, que ja contenen tomàquet, aquest n’ès un dels primers d’Europa i defensa el tomàquet  com un bon aliment.

També fa llistat dela temporada i de quins aliments convé menjar.També comenta que per ser un bon cuiner i dominar l’art de la cuina, no es pot fer en un o dos anys, ben bé se’n necessitem 9 i s’ha de fer amb paciencia i mirant molt el que fan els cuiners.

maceratese

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s