Grimod de la Reynière (1758-1837) Advocat i periodista. Se’l considera el pare de la literatura gastronòmica, també en va fer crònica i crítica gastronòmica, recomanava menjars, botigues, cafés i restaurants, en una revista que va editar: L’almanach des Gourmands. Va crear uns jurats tastadors, es reuniran setmanalment per gaudir de receptes elaborades o productes rebuts i regalats, les seves valoracions es publicaven a la revista. Va ser tatxat de fer trampes i de afavorir amics i de fer elogis previ pagament de diners.
Va ser un enfant terrible del seu moment, fill de gent benestant, dedicà la seva fortuna al art de viure i del menjar. Feia sopars convidant als amics del seus pares amb targetes d’ells i els barrejava amb gent del poble i del lumpen. Va fer molts escàndols, com un sopar en honor a un amic seu mort, va posar un fèretre presidint al mig de la taula, va ser detingut més d’un cop, seus desesperants pares el van enviar a un convent al midi, per asserenar-lo, allí va descobrir la cuina tradicional i del territori i en va ser un gran defensor.
El 1808 Grimod va publicar Manuel des amphitryons, un llibre molt interessant, ple de observacions, detalls, crítiques i opinions molt bones, encara són actuals, però ja és al XIX i ho aniré penjant a www.cuinadel19.com