Periodisme gastronòmic neix al XVIII

grimod

Grimod de la Reynière (1758-1837) Advocat i periodista. Se’l considera el pare de la literatura gastronòmica, també en va fer crònica i crítica  gastronòmica, recomanava menjars,  botigues, cafés i restaurants, en una revista que va editar: L’almanach des Gourmands. Va crear uns jurats tastadors, es reuniran setmanalment per gaudir de receptes elaborades o productes rebuts i regalats, les seves valoracions es publicaven a la revista. Va ser tatxat de fer trampes i de afavorir amics  i de fer elogis previ pagament de diners.

Va ser un enfant terrible del seu moment, fill de gent benestant, dedicà la seva fortuna al art de viure i del menjar. Feia sopars convidant als amics del seus pares amb targetes d’ells i els barrejava amb gent del poble i del lumpen. Va fer molts escàndols, com un sopar en honor a un amic seu mort, va posar un fèretre presidint al mig de la taula, va ser detingut més d’un cop, seus desesperants pares el van enviar a un convent al midi, per asserenar-lo, allí va descobrir la cuina tradicional i del territori i en va ser un gran defensor.

El 1808 Grimod va publicar Manuel des amphitryons, un llibre molt interessant, ple de observacions, detalls, crítiques i opinions molt bones,  encara són actuals,  però  ja és al XIX  i ho aniré penjant a www.cuinadel19.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s