Sardines agredolces de Fra Roger

Imagen2

[133] Altra guerxera de sardina en el forn ab mel i vinagre

  • Les sardines netes, sense cap, ni escates.
  • Saleu-les i deixeu-les reposar un quart d’hora, després esbandiu-les i aixugue-les.
  • Enfarineu-les i fregiu-les.
  • Poseu-les en una safata per anar al forn.
  • Afegiu un rajolí de vinagre, un d’oli, espargiu força pebre vermell i mel.
  • Feu-ho coure tot junt al forn suau.
  • Un cop cuites, poseu per sobre mel escalfada.

Recepta del segle XVIII, del llibre L’Art de la cuina de Fra Roger

Mesures orientatives per 12 sardines

  • sal
  • 50 g farina
  • 100 ml oli
  • 75 ml vinagre
  • 150 g mel (75 g pel forn i 75 g per escalfar i tirar per sobre)
  • 1cullerada sopera rasa de pebre vermell, picant o dolç, segons el vostre gust

 

 

 

Advertisements

2 responses to “Sardines agredolces de Fra Roger

  1. Aixó ho tindré que provar , si o si .
    Salutacions Núria !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s