La cuina que us presento és la del gran cuiner renaixentisa Bartolomeo Scappi (~1500 – 1577) va estar al servei de varis Papes i al 1570 va escriure Opera dell’arte del cucinare, amb més de mil receptes, el llibre esta dividit en 6 parts:
- Diàleg imaginari entre un professor i un estudiant de cuina, explica les funcions de xef de cuina.
- Tractat de la carn, de les aus i de les salses.
- Tractat del peix, ous i verdures.
- La temporada d’aliments i tot el necessari per un cuiner al viatjar amb un noble;
- Dolços, pastissos i alguns plats salats.
- Dedicat als menjars per als malalts.
Les cuines dels papes tenien varies dependències, en aquest gravat la principal de la cuina, m’encanta el morter del primer pla de baix a l’esquerra, el pernil tallat, els fogons en línia amb les olles fumejant, la massa estirada, els plats a punt per ser emplatats,
Un altre dependència on treballant els menjars freds i algunes elaboracions, tal com ara tenim a les cuines ara. A l’esquerra el cuiner o potser pastisser (pel barret) està fent menjar blanc.
i un altre gravat és aquesta làmina amb els ganivets de cuina:
Guardar
Molt interesssnt Núria. Gràcies per compartir-ho.