Altra guerxera de sardina en el forn ab mel i vinagre. Recepta 133 del llibre L’Art de la cuina de Fra Roger, cuina menorquina del segle XVIII.
per 4 racions
- 20 sardines
- 100 g de farina
- 200 ml d’oli
- 75 ml vinagre
- 150 g mel (75 g pel forn i 75 g per escalfar i tirar per sobre)
- 1 cullerada sopera rasa de pebre vermell, picant o dolç
- Sal al gust
Prepareu les sardines i que quedin netes, sense cap, ni escates.
Saleu-les i deixeu-les reposar un quart d’hora, i després esbandiu-les i eixugueu-les.
Enfarineu-les i fregiu-les.
Poseu-les en una safata per anar al forn.
Afegiu un rajolí de vinagre, un d’oli i espargiu força pebre vermell i la mel.
Feu-ho coure tot junt al forn, suau.
Un cop cuites, poseu per sobre mel escalfada.