Un cuiner corsari en acció

 

20150221-01

Una conferència molt interessant de Marc Pellicer sobre la cuina dels Corsaris de Menorca, ens va explicar els aliments i les menges quotidianes dels corsaris, n’és un expert, ha buidat molts registres i trobat molta documentació del tema, té les llistes dels menús d’una setmana i els ha analitzat, esperem que ho publiqui aviat.

El que més menjaven era pa, en forma de galeta molt seca, cuita tres vegades i difícil de mossegar, la remullaven amb vi. A l’imatge teniu un cuiner corsari, remenat el ranxo del dia, amb una gerra a la ma. A l’imatge de sota teniu corsaris carregant botes de vi.

IMG-20150221 (2)

Marc Pallicer és llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears l’any 2003 i s’especialitzà en Arxivística. És l’arxiver de l’Arxiu Diocesà de Menorca des de finals de 2004, també ocupa el càrrec d’arxiver de l’Arxiu Administratiu de l’Ajuntament de Ciutadella. També és professor i els llibres que ha escrit :

  • Los corsarios de Menorca al servicio de la Gran Bretaña (1778-1782)
  • Soldats i corsaris menorquins a terres llunyanes de Menorca (1650-1850)
  • El naufragi de quatre naus holandeses a Menorca el 1691 (S’AUBA, 2010)
  • Els corsaris menorquins durant la Guerra d’Independència dels Estats Units d’Amèrica (1775-1783)
  • I coautor de Dos mil anys d’Església, quatre bisbes menorquins

One response to “Un cuiner corsari en acció

  1. Va ser molt interessant Núria !!!!! Una besada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s