Pernil cuit amb vi blanc

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del llibre Nuevo arte de cocina de J. Altamiras,1767.

Pernil cocido con vino blanco. Para componer el Pernil, le has de poner à remojo la noche antes, luego por la mañana le tronzarás el garrón, y lo cocerás con agua hora y media: hecho esto, lo acomodarás en una vasija con vino blanco, hasta que se bañe, le echarás unas rajas de canela, y media docena de clavillos enteros, con unas hojas de laurel, y si quieres, podrás echar una libra de azúcar. Esto es bueno para viage, dexandolo escorrer; y si no, lo podrás servir con el mismo cocimiento.

Tal com el faig ara:

  • Poseu el pernil en remull la nit abans.
  • L’endemà el poseu escorregut en una cassola i el cobriu de vi blanc, afegiu-hi un tros de canyella, alguns claus d’espècia, unes fulles de llorer, i si voleu una mica de sucre. Ho feu coure.
  • Després ho serviu escorregut o amb el mateix suc.

Aquesta recepta també es troba en els llibres del XIX, La Cuynera Catalana (1835) i el Nou manual de cuinar amb tota perfecció (1830).

Nosaltres l’hem fet ja tallat i queda molt gustós, serveix d’aperitiu, de tapa, damunt de llesquetes de pa deliciós.

L’edició : Nuevo arte de cocina de J. Altamiras,1767. Editat per Ediciones Simbad, 1984. Aviat  us passo la taula amb els noms de les receptes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s