Bolets amb espècies i llimona

bolets

BOLETS

Cuina catalana, segle XVIII, avisos, y instrucciones per lo principiant cuyner.  Anònim, principi del  segle XVIII.

Los bolets los perbulliras ab aigua y sal escorra’ls de la aigua, sofregex una ceba trinxada, tiri los bolets, y sofregit tot be, buidan à una cassola de terra, pica menta, julibert y un boci de pa, y pica-u al morter, sasona-u de especies y cumi ab grans de all luego dexata-la ab caldo gras, o de ciurons, ó aigua calenta, y tiri such de llimona y á taula.

Tal com la faig ara

  • Bolets, els que vulgueu i us agradin més, nets
  • En una paella els feu suar, quan hagin embegut la seva aigua.
  • Poseu-hi una picada de pa, menta, julivert, sal, pebre, safrà,  gingebre, canyella i comí, deixateu la picada amb una mica d’aigua tèbi o brou o suc de cigrons, afegiu-ho als bolets, remeneu i poseu-hi unes gotes de llimona.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s